perjantai 4. marraskuuta 2016

Ystävämme karrageeni

Tässä tekstissä käsittelen aihetta karrageeni.Olen huomannut ,että monikaan ei tiedä tämän lisäaineen olemassa olosta tai siitä mitä se tekee. Karrageeni on siis lisäaine nimeltään e407.Se valmistetaan punalevästä ja sinällään on yksi luontaisista aineista muiden joukossa.Se vain että nämä levät käy läpi läpi hurjan kemiallisen prosessin ennen päätymistään ruokaamme ja se on muuttunut aivan muuksi kuin mitä se alunperin oli.Karrageenia lisätään moniin elintarvikkeisiin mutta nyt puhun kermoista koska itse olen kerman suurkuluttaja ja siksi olen törmännyt tähän aineeseen useammin kuin olisin halunnut.
Miksi sitä käytetään:suomessa karrageenia lisätään kermaan jotta rasva pysyisi kermassa eikä kerääntyisi pinnalle ja tietysti se lisää säilyvyys aikaa.Karrageenia saa lisätä myös luomutuotteisiin mikä on mielestäni hämmentävää.
Mitä se sitten tekee? :Karrageenin on todettu aiheuttavan vatsavaivoja,suoliston tulehduksia,pahentavan ärtyneen suolen oireyhtymää,sillä on yhteyksiä chronin taudin syntyyn ja jopa suolistosyöpään.
Maitokolmio tarjoaa karrageenitonta kermaa jonka säilyvyysaika on 9 päivää,siispä suuri ihmetykseni on että kauanko sen kerman siis pitäisi säilyä? Itse en ole huomannu rasvan kerrostumisen kanssa mitään ongelmia,pieni ravistus ennen kahviin lorautusta ja aina on tasaista kermaa tullut ulos eikä mitään rasvapaakkuja.Onko kaiken pakko säilyä kuukausia ja vielä terveytemme kustannuksella? Arlan luomukerma on myös karrageenitonta ja siinä päiviä on muistaakseni 5 koska sitä ei ole homogenoitu.Ja maun kyllä huomaa,aivan eri makuista kuin muut kermat.Joka päiväisessä kulutuksessa joudun kuitenkin valitsemaan tuon maitokolmion hieman halvemman hintansa vuoksi.Paras valintahan olisi tietysti tilamaito ja kerma jotka sopivat monille joille ei maitotuotteet sovi (sattumaako?). Mutta myönnän myös itse että lompakon pitäisi olla hieman paksumi että viitsisi lähteä tilamaidon tielle,4henkisessä perheessä kuitenkin maitoa kuluu purkki jos toinenkin viikossa. Pieni valinta ja taas ollaan lähempänä terveempää elämää <3

Iloista talven odotusta kaikille :)

Noniin,nyt se vihdoinkin alkaa.

Nyt sain vihdoinkin aikaiseksi perustaa blogin.Tähän asti olen pitänyt sukulaiset ja mieheni tietoisena elintarvike alan "huiputtamisesta", ruuassa olevien lisäaineiden epäterveellisyydestä ja sen merkityksestä oloomme ja vointiimme.Olen usein miettinyt että pakko tämän on muitakin kiinnostaa ja nyt sitten jaan havaintojani ruuasta ja toivottavasti autan jotain voimaan ja syömään paremmin huomaamalla että ihan tavalliset,jokapäiväisessä käytössäkin olevissa tuotteissa on sellaisia aineita etten yhtään ihmettele miksi suolisto-oireet nyky ihmisellä ovat muodostuneet lähes arkipäiväksi. Lääkäri en ole,olen vain ihminen joka haluaa syödä puhtaasti ja olla terve.Toivottavasti löydät mielenkiintoista luettavaa tulevista kirjoituksistani.